DVD ŽUPANJA

193

Održana 135. Skupština DVD-a Županja

Uz nazočnost gostiju: gradonačelnika Županje Damira Juzbašića i zamjenika gradonačelnika Petra Buljevića, predsjednika VZVSŽ Zdenka Jukića, velečasnoga Roberta Jugovića, kustosa zavičajnog muzeja Hrvoja Tkalca i predstavnicu Hrvatskog Radija Županja Zdenke Knežević.
Od važnijih točki dnevnog reda usvojili smo izvješće o radu DVD-a Županja, te financijsko izvješće za 2021.godinu.
Od izvješća važno je napomenuti:
U DVD-u Županja djeluje ukupno 35 operativnih vatrogasaca, svi operativni vatrogasci posjeduju određenu razinu osposobljenosti za vatrogasna zvanja i specijalnosti. Od navedenog broja 13 operativnih vatrogasaca su djelatnici JVP Županja koji su ujedno i članovi našeg društva.
U 2021. godini uspijevamo u suradnji sa koordinatorom donacija iz Austrije Peterom Logarom opremiti naše Društvo sa još jednim vozilom i to sa MERCEDESOM 818/37 (vozilo za spašavanje s visina) 1988.godište, te u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“ sa MERCEDESOM ATEGO 1530 AF, (vozilo za gašenje požara i spašavanje) 2021.godište.
U 2021. godini ukupno je bilo 88 događaja odnosno 7 više nego u istom razdoblju prošle godine kada je bilo 81 događaja, gdje su od navedenog broja 32 vatrogasne intervencije DVD-a Županja.
Na Skupštini su dodijeljena vatrogasna priznanja i odlikovanja za dugogodišnji rad u Društvu.
Važno je napomenuti da je naš član Tomo Anđić najstariji pričuvni član u županiji Vukovarsko-srijemskoj sa navršenih 95 godina.