DVD ŽUPANJA

193

Vrijedna donacija vatrogascima

Ispred vatrogasnog doma DVD-a Županja u petak 01.02.2019. godine županjskim vatrogascima donirana pumpa velikog protoka, vrijednosti oko 2 milijuna kuna, dok su čamci s motorom donirani Općini Cerna, Općini Nijemci i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Ilok.

Zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva i ravnateljstvu za robne zalihe, vatrogasci su dobili opremu koja će im puno značiti, istaknuo je Mladen Mikić, predsjednik DVD-a Županja. Na primopredaji vrijedne opreme nazočnima se obratio i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet, dok je vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro u izjavi za medije je istaknuo kako se u županiji velika pozornost posvećuje opremanju vatrogasnih postrojbi te je naglasio da je vatrogastvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji na dobroj i odličnoj razini.

Pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić naglasio je kako se u ravnateljstvu robnih zaliha trude da svi dijelovi Hrvatske dobiju opremu koja je itekako značajna u radu vatrogasnih društava, te je o današnjem uručenju opreme vrijedne 2,6 milijuna kuna rekao: "Cilj postojanja ravnateljstva robnih zaliha i jeste da omogući u slučaju elementarnih nepogoda hranu stanovništvu, ali i da omogući drugu opremu, kao što je ova pumpa protoka 20.000 litara u minuti, kao što su ovi čamci." rekao je Juzbašić i dodao da je oprema proslijeđena na korištenje, a ne u trajno vlasništvo.

Donaciji pumpe i čamaca danas su nazočili, uz vatrogasce, i predstavnici Općina Cerna, Nijemci i Županja na donacijama je zahvalio zamjenik gradonačelnika Županje Kruno Šarić. Županjski vatrogasci nadaju se da će nakon primitka ove donacije biti još novih donacija ili nabavki opreme koja im je neophodna u obavljanju vatrogasnih zadaća.

Izvor: Hrvatski radio Županja   Autor: Z.Knežević